Начало
98

Здравейте Приятели и заповядайте в нашата малка фабрика за шофьорски курсове.

Позволяваме си така да Ви Наричаме, защото сме сигурни, че сме ви заинтригували с курсовете, които предлагаме и със сигурност ще останем Ваши приятели след приключване на обучението за шофьори. Преди ДВАДЕСЕТ години решихме да започнем дейност в изпълнение на Вашето желание да се научите и да добиете правоспособност за управление на лек автомобил (шофьорски курс категория "B"). За да бъдете допуснати да се запишете на курс за придобиване на свидетелство за правоуправление категория B е необходимо да имате навършени минимум 17 години и 9 месеца и да имате завършено най-малко основно образование.

При записването трябва да набавите и няколко документа – копие от личната си карта, копие от дипломата, медицинско свидетелство (можете да се обърнете за него към личния си лекар) и снимка.

Управлението на автомобил отдавна вече не е лукс и привилегия а необходимост за всички.

Усетете удоволствието от шофиране на автомобил и свободата да избереш посоката с нашия шофьорски курс.

Ние предлагаме отговорно отношение към технологията на обучение и индивидуално отношение към всеки курсист независимо от избраната категория. Това са само част от причините с които ще ви спечелим в нашия шофьорския курс, отговорното ни отношение към обучението ще ви убедят в знанията и подхода на професионалистите от нашата автошкола.

Разбира се, опитът идва с карането, но най-важни са първите стъпки, които трябва да направим заедно с уверености и приятелско отношение. Нашата задача с най-висок приоритет е да ви направим безопасни за останалите участници в движението и уверени в собствените си възможности.

Учебния автомобил е специално подбран за да улесни младите шофьори в първите стъпки в управлението. Кормуването може да започва от следните райони: Младост, Дружба, Студентски град, Гео Милев, Дървеница Обучението протича в няколко направления за повече информация може да се свържете с учебен център за шофьорски курсове и обучение на кандидати за категория B и C на тел: 0885 199 140.

1. Практика

По време на практическото си обучение вие ще управлявате специално модифициран учебен автомобил в присъствието на инструктор.

Автомобилът не се различава много от всеки друг, който срещате по улиците в допълнение към надписите на учебния център има добавени и табели с отличителен знак за учебен автомобил. Разликата е, че инструкторът който се седи в дясно до вас има два педала – съединител и спирачка. Така той може да контролира, както потеглянето, така и спирането на автомобила във всеки един момент.

Допълнително са монтирани и допълнителни огледала за обратно виждане, настроени по местоположението на инструктора. Имайте предвид, че в автомобила са монтирани и камери, които се използват за контрол на Държавна автомобилна инспекция върху учебните центрове и по тях може да се докаже, че учебният час наистина е проведен. Практическото обучение трае минимум 31 учебни часа, като в това време влиза както градско,така и извънградско шофиране.

2. Теория

В определен брой учебни часове преподаватели от учебния център ще ви разяснят положения от правилника за движение по пътищата и основите на устройството на автомобила, които ще са ви от полза по време на шофирането в реални условия.

3. Вътрешен изпит

Когато покриете минималния хорариум от часове практика и теория, съгласно изискванията на Наредбата трябва преминете вътрешен изпит. Той се провежда в рамките на учебния център и от неговите специалисти. Той имитира в пълна степен истинския изпит, като начин на провеждане и критерии за успешно преминаване. Покриването на вътрешния изпит е задължително условие за допускането до същинската част.

4. Първа помощ

В допълнение трябва да преминете успешно курс по оказване на първа долекарска помощ при Българския червен кръст. Там ще научите как да правите дишане уста в уста, каква е максималната скорост, с която можете да транспортирате до болницата пострадал от катастрофа и др.

Запомнете! Задължително е да окажете помощ на пострадалите, в случай че забележите пътен инцидент.

Обучение за категориия "В"

- Двуседмичен курс теория.

Лекциите се водят в учебния център на фирмата по график.

- Практическо обучение.

На ден се взимат по 2 моточаса като те се уговарят с инструктора в удобно време и за двете страни

- Изпит

abc pro about1   abc pro documentsabc pro contacts1

      abc pro police   abc pro car

Възстановяване на Контролни точки

Веднъж годишно водачите на МПС могат да възстановяват до 1/3 от лимита, т.е. не повече от 13 контролни точки.

Автошкола ABC Про предлага възстановяване на отнети точки чрез допълнително обучение.

Шофьорски курсове, Курсове по кормуване, Шофьорски курс категория "B"
Важно при записване за кормуване:
При записването за шофьорски курс, трябва да набавите следните няколко документа – копие от личната си карта, копие от дипломата, медицинско свидетелство (можете да се обърнете за него към личния си лекар) и снимка.